Kovettumien poisto ja hoito

Kovettumien poisto ja hoito

Jalkojen kovettumia voidaan hoitaa tehokkaasti lieventämällä oireita, määrittämällä kovettumien syntyyn vaikuttavat tekijät esimerkiksi mekaanisen rasituksen taustalla oleva syy, valitsemalla oikeanlaiset jalkineet, hoitamalla kuvia jalkoja säännöllisesti sekä poistamalla jalkojen kovettumia.

Kengillä ja oikeanlaisten kenkien valinnalla voi olla ratkaiseva merkitys kovettumien syntyyn. Kengät, jotka antava tukea ja joissa on kunnollinen iskunvaimennus, vähentävät kovettumien kehittymisen riskiä. Kovettumien syntyä vältetään myös säännöllisellä jalkahoidolla ja jo syntyneitä kovettumia voidaan pehmentää jalkahoidolla. Säännöllinen kosteusvoiteen käyttö auttaa pitämään jalkojen ihoa kosteana ja joustavana.

Kovettuman poisto auttaa tasoittamaan ihon pintaa ja vähentää ihon paksuuntumista ja epänormaalia paineen jakautumista. Luisella jalan alueella pienet kovettumat saattavat toki toimia myös suojana ja pehmusteena.

Kovettumien poisto lämpimässä vesihauteessa:

  1. Täytä pesuastia lämpimällä vedellä ja lisää 2 – 3 ruokalusikallista jalkasuolaa. Voit myös korvata 1/4 kuppia valkoista etikkaa. Sekoita vettä kädelläsi, laita lempimusiikki soimaan ja liota jalkojasi vedessä 10-15 minuuttia.
  2. Nosta jalat vedestä ja kuivaa ne hyvin. Varmista, että myös varpaiden välit ovat kuivat. Anna jalkojen kuivua hetki ilmassa.
  3. Tarkastele jalkasi läpi ja etsi kovettuma-alueet. Hiero kovettumia hohkakivellä pyörivillä liikkeillä..
  4. Lisää kosteuttavaa voidetta molempiin jalkoihin heti kuorinnan jälkeen. Tee tämä kahdesti päivässä koko jalka-alueelle, mukaan lukien sääret.
  5. Voit levittää kosteusvoiteen ennen nukkumaan menoa ja laitta hengittävät puuvillasukat jalkaan.