Mitä kovettumat ja halkeilevat kantapäät ovat

Mitä halkeilevat kovettumat ja halkeilevat kantapäät ovat?

Suurin osa meistä käyttää jalkojaan päivittäin siitä hetkestä alkaen, kun nousemme aamulla sängystä aina siihen hetkeen asti, kun menemme nukkumaan. Jalkamme ovat jatkuvassa käytössä. Seisomme, kävelemme, urheilemme, käymme ostoksilla ja niin edelleen. Keskivertoihminen on ”jalkojensa päällä” noin 6 tuntia päivässä ja ne, joilla on seisomista vaativa työ, seisovat jopa 10 tuntia. Jalkojenhoito unohtuu usein, vaikka se vie vain muutaman minuutin joka päivä. Footner-tuotesarja on kehitetty hoitamaan kovettumia ja halkeilevia kantapäitä sekä estämään niiden syntyä. Footner kosteuttaa ja tuo jaloillesi hyvää oloa. Footner-tuotteiden avulla voit iloita silkinpehmeistä jaloista läpi vuoden.

Kovettuma on erityisen kova ihoalue. Kovettumassa iho on paksuuntunut ja kovettunut toistuvan hankauksen, paineen tai muun ärsytyksen takia. Kovettumat ovat yleisiä varpaissa ja kantapäissä, ja niitä voi myös muodostua päkiän alle. Ne voivat olla kivuliaita, epämukavia ja niistä voi olla haittaa jalkojen ulkonäölle. Kovettumat ovat yleisempiä naisilla kuin miehillä.

Halkeilevat kantapäät johtuvat siitä, että paksu, kuolleita ihosoluja sisältävä ihokerros kantapäissä venyy ja halkeaa. Halkeama voi ulottua aina verinahkaan asti ja siitä voi vuotaa verta. Halkeamat ovat usein kivuliaita. Pahimmassa tapauksessa halkeama tulehtuu ja sen kautta pääsee bakteereja elimistöön. Kantapään halkeamia saavat aikaan esimerkiksi voimakas kantaisku kävelyssä, joka lisää painetta kantapään alueella. Paljasjaloin kävellessä jalkapohjan iho paksuuntuu, kuivuu ja voi halkeilla. Myös kovettumien repiminen tai kantapäiden raspaaminen voivat johtaa halkeamien syntymiseen.